Knoppen van Philips en Siemens loskrijgen (Techniek Radio/TV)

door S.Leunissen @, regio Zuid Limburg, 01.04.2018, 21:40 (2217 dagen geleden) @ S.Leunissen
Bewerkt door S.Leunissen, 01.04.2018, 22:16

Vervolg van die knoppen op de Siemens E311D8.

Allebei de knoppen wilden maar niet.

Alweer verzuipen met wd40 want oxidex65 werkt ook niet. De assen hebben een kopse sleuf en deze ligt diep in de knop in het gat en op de tast de sleuf zoeken. Schroevendraaier past knop verdraaien met de hand .... ook niet.

De constructie van de knop eens bestudeerd.. aha weer een nieuw plan .... verwarmen met de verfstripper en controleren dat de boel niet verbrand. Ook niet.

Volgende actie.... Boutje erin vastdraaien met hand dan 1/2 slag terug. Net even los dus. De bahco past precies tussen de bakelieten rand van de knop en het front. Bahco instellen dat zoveel mogelijk metaal van de bahco onder de knoprand komt. De boel een beetje opstoppen met wcpapier om de overtollige wd40 olie op te zuigen en front een beetje te beschermen. De bahco werkt als contra kracht zeg maar aambeeld. Daar het ingedraaide originele boutje niet uitsteekt nog een ander boutje gepakt en deze als centerpoint gebruikt boven op het ingedraaide boutje. Zware steek sleutel 17 met de platte kant een tik op de centerpoint gegeven en ja hoor los.

Dit nog een keer gedaan bij de andere knop en allebei de laatste knoppen zijn er af.

Succes !!:-) :MUS:


Weten jullie nog waar het om ging?

Ik moest het juk van de bandbreedteschakelaar stabiliseren want het waggelde in de ontvanger tijdens schakelen en vroeg of laat zou dat voor problemen zorgen. Daarvoor zou ik naar verwachting twee schroefjes voor moeten aandraaien.

Dus nu alle knoppen eraf stekker eraf afleesvenster en grepen eraf. Frontplaat eraf. Ik kan eindelijk bij de schroeven die het juk vasthouden. Nu kan de reparatie beginnen.....

Even de geschiedenis van het beest.

De ontvanger heb ik ooit gekregen omdat ie niet meer werkte. Kwam uit het afgebrande stationsdeel van Voerendaal. Dus zat ie ook nog eens vol met roet. De kast had ik reeds bewerkt met dasty en de frontplaat deels. Dit was nu de ultieme mogelijkheid om ook de frontplaat en alle draaiende delen die te maken hebben met aflezen van de frequenties vrij te maken van roetaanslag. Dus dasty ertegen aan. En goed afnemen.

Twee schroeven vastgedraaid 20 seconden werk. Test en het juk zit weer vast.

Ik voeg fotos bij. Voor iedereen die heeft meegedacht en hulp wilde bieden dank jullie wel.

[image]
[image][image][image][image][image][image][image]

Zo ziet ie nu uit:
[image]

Zo zag deze vroeger uit:
[image]

--
groet Sander
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum