ervaring producten uit China (Algemeen)

door Eduard @, 02.04.2018, 11:52 (2187 dagen geleden) @ gertjanrhe

dag Gert Jan,

Voor mijn Fm tuners kocht ik ongeveer 2000 stuks kleine printjes met daarop het Philips TEA5767 ic, een kristal en wat R, C.

In het begin kocht ik die bij verschillende chinese internet leveranciers. Het is me nog nooit gelukt een vertrouwensrelatie met zulke leverancier op te bouwen. Om de gevolgen van bedrog in te perken kocht ik in meerdere kleine loten tot maximum 100 stuks. Ik test de ontvangen waar vooraleer ze worden gemonteerd. Ik stel de leverancier voor indien gewenst meer te betalen voor betere kwaliteit. Dat is me nooit gelukt. Je kan de leveringen opdelen in - echt bedrog, - ondermaatse kwaliteit, - hergebruikt materiaal. Als ik zelf aankoop kan je stellen dat ongeveer de helft van de materialen niet voldoet.
(niks gekregen, totaal andere waar, defect, beneden de redelijke verwachtingen naar ruis en afstembereik). Deze die wel voldoen hebben een brede spreiding in ruis en gevoeligheid. Radiofil testte een reeks afgewerkte producten. Dat verslag is te lezen in Radiofil Magazine nr 73.

Gelukkig is die periode voorbij. De TEA modules worden nu ingekocht door een franse ingenieur die verschillende keren per jaar naar China reist, de bedrijven kent en de taal spreekt. De kwaliteit die we nu krijgen is vergelijkbaar met europese normen.

Vriendelijk groeten,

Eduard


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum