Vergeelde plastic fronts weer wit maken? (Algemeen)

door Herm Willems @, Maastricht, 22.04.2018, 08:25 (2196 dagen geleden) @ nickthijssen1994

Het komt wel eens voor dat kleine antieke voorwerpen, denk aan beeldjes, kandelaars, klokken, kannen e.d. 'gerestaureerd' worden door leken die dan hun uiterste best doen het patina van de metalen delen zorgvuldig te verwijderen. De spullen moeten immers weer glanzen als nieuw. Nog even afgezien van de forse daling in geldwaarde die dat tot gevolg heeft zien die dingen er daarna uit alsof ze gisteren gekocht zijn voor een paar euro bij een eigentijdse woonspulletjeswinkel.

Een vakkundig restaurateur van museale gebruiksvoorwerpen, boeken, schilderijen, meubels en noem maar op is zéér terughoudend met ingrepen, die bovendien zoveel als mogelijk omkeerbaar moeten zijn.

De drijfveren van radioverzamelaars die alles uit de kast halen om een oude radio er zo uit te laten zien alsof die pas gisteren de fabriek heeft verlaten fascineren mij al jaren. Zelf ben ik gek op toestellen die hun geschiedenis -inclusief oude reparaties, krassen, vlekken e.d.- met zich mee dragen, maar... iedere zijn ding natuurlijk!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum