Controlestempel Philips beeldbuizen (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 30.04.2018, 13:58 (2159 dagen geleden) @ Jac Janssen

In "Buiten beeld geraakt" staat (over Stadskanaal):

"Eind 1985 sloot de afdeling beeldbuizen definitief, nadat de productie in 1982 al voor het grootste deel was beëindigd."

Geen bronvermelding en een algemeen vaag verhaal dus.

Vaag, maar klinkt wel als een logisch verhaal binnen het geheel, er ontstaat een vrij consistent beeld. De kleurenproductie zou dus inderdaad rond 1982/1983 gestopt zijn zoals de vader van Otto zegt. Daar gingen de ontwikkelingen te snel om de investering te rechtvaardigen. Zouden ze er ooit 30AX-buizen gemaakt hebben? Grote volumeproductie daarvan was o.a. in Aken en Dreux en kleine of afwijkende series zouden eerder in Eindhoven gemaakt zijn (toepasselijke origin letters: TV).

Zwartwitbuizen was een markt waar geen ontwikkelingen meer plaatsvonden (los van monitorbuizen en de bekende megapixelbuizen maar de constructie van laatstgenoemde was op basis van een kleurenbuis). De Axx-520W serie was de laatste ontwikkeling van 17" en groter en dat waarschijnlijk prima te fabriceren, zonder veel in de productielijnen waarop ooit de voorgangers gemaakt waren te investeren.

Voor de volledige sluiting van de beeldbuislijnen komt eind 1985 overeen met de 1985 en de 1985/1986 die genoemd worden. 1987 is dan mogelijk een foutje, of er werden tot 1987 nog halffabrikaten, samenstellingen of onderdelen gemaakt voor gebruik in elders gefabriceerde beeldbuizen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum