Philips B8X52A met KD1034 luidsprekers (Techniek Radio/TV)

door kris @, Gent Belgiƫ, 03.06.2018, 01:38 (358 dagen geleden)
Bewerkt door kris, 03.06.2018, 02:10

Philips B8X52A kompleet met de normaal altijd missende KD1034 luidsprekers.
Radio speelt goed op AM, FM speelt hij soms niet en soms wel maar niet goed.
Reverbeo werkt wel.
Heeft dus een servicebeurt nodig en speelt dan de pannen van het dak.
Het geheel is uiterlijk in vrij goede staat met wat gebruikerssporen waarvan de meeste met een goede poetsbeurt zijn verdwenen.
Het zwarte balkje onder de druktoetsen zou eigenlijk opnieuw gelakt cq gespoten moeten worden.

.

[image]


Deze radio met luidsprekers kocht ik in maart van Martin. dankzij de hulp van Dave en een beetje geduld staat het geheel nu in Gent, en ik heb er enkele vragen over., maar eerst een kort herstelverslag.

zoals Martin al aangaf was de FM niet te beluisteren. Als er al FM doorkwam was het met een enorme brom, alsof de voeding niet ok was. Aangezien AM en extern input bromvrij was kon het maar moeilijk aan de voeding liggen. Bij dat soort vreemde FM grillen check ik altijd eerst de signalen/spanningen van de laatste MF buis/begrenzer. En ja, bingo. Onderbroken schermroosterweerstand. Hierdoor staat de buis bijna dicht. Het beetje 10,7 dat er nog doorkomt is hevig gemoduleerd door de 100Hz brom van de voeding, omdat de buis op het randje staat. Nieuwe weerstand erin en hupsake, goede FM en Stereo. Er is gelukkig nooit aan de kringen gedraaid.

Nu de vragen:

Dit chassis valt op door zijn verzorgde afwerking en bvb de echte bandfilters. Ik kan me niet van het idee ontdoen dat dit specifiek voor de Duitse markt gemaakt is en om de concurrentie aan te gaan met de Grundigs en de Saba's van die tijd.., of zie ik dat verkeerd?

de luidsprekers (KD1034) roepen ook vragen op: ze klinken verrassend goed en stukken beter als wat Philips in 1966 in NL en BE op de markt zette als "hifi" luidsprekers. Ik heb de kleine en grotere luidsprekers van die hifi reeksen van toen, en goed kan je die niet noemen (tenzij je naar Jazz luistert :-) ), de KD1034 doet het als niet hifi speaker beduidend beter. Heeft iemand daar een verklaring voor? (zijn ze bvb door iemand anders gemaakt? )

groeten

Kris


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum