Frequentie teller (Techniek Overig)

door soundman2 @, Wouw, 20.06.2018, 16:02 (2130 dagen geleden) @ FRANKY
Bewerkt door soundman2, 20.06.2018, 16:17

De MF kringen controleer je het beste met een meetzender, met daaraan gekoppeld een nauwkeurige schaal of een counter. Voor AM is de doorlaatfrequentie vaak 452 KHz of daaromtrent, e.e.a. afhankelijk van het merk en de periode waarin het toestel ontwikkeld is. De middenfreqentie, althans het signaal is alleen aanwezig als er een zender ontvangen wordt. Door menging van de ontvangstfrequentie met de oscillatorfrequentie, ontstaan twee nieuwe frequenties en een daarvan hoort dan in de doorlaat van de middenfrequent bandfilters te vallen. Als er dus geen zender ontvangen wordt, zal het op het MF kanaal weinig te meten zijn. De oscillatorfrequentie kun je wel meten met een counter, maar dat is niet de ontvangstfrequentie.
DE stations die je ontvangt zitten doorgaans op de juiste frequentie. Het zou gemakkelijk zijn, dat die frequenties kloppen met de aanduidingen op de afstemschaal. De combinatie oscillatorfrequentie, ontvangsfrequentie en MF doorlaatfrequentie hebben daar allemaal invloed op.
Uit je vraag wordt niet duidelijk wat het doel is van de metingen.
Misschien moet je je eerst een verdiepen in de werking van een superheterodyne ontvanger. Het is dan meteen duidelijk waar je het beste kunt meten.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum