Frequentie teller (Techniek Overig)

door soundman2 @, Wouw, 21.06.2018, 21:30 (2107 dagen geleden) @ Ron Kremer

Ts laat niet veel meer van zich horen. Ik stelde de vraag wat TS eigenlijk wilde weten.
Ee counter is een weinig geschikt apparaat om onderzoek te doen naar de vraag.
Zoek ergens de frequenties op, waarop een zender uitzendt. Van elke zender is daar wel iets over te vinden op de website van de zender.
Stem af op de zender en kijk of de schaal aanwijzing, of de waarde in het display klopt. Daar heb je geen counter voor nodig.
Staat bijvoorbeeld op een gewone afstemschaal de wijzer niet op de juiste plaats, en is de afwijking bij alle zenders ongeveer gelijk, dan staat of de oscillator er een stukje naast of de pijl met aandrijving is domweg verschoven. Ook hier heb je geen counter nodig. Kijk of de pijl aan het einde van de schaal ook werkelijk op het einde van de aanduiding staat, of op een speciaal daartoe aangebracht merktekentje.
Er is nog een kleine kans dat de oscillator weliswaar goed staat, dat kun je meten met een counter, maar dat het toch niet klopt. Het zou zomaar kunnen zijn dat alle MF kringen op de verkeerde frequentie zijn afgeregeld, zonder dat de "techneut"verder gekeken heeft, Sinds het veelvuldige gebruik van keramische filters, behoort die laatste optie tot de onmogelijkheden.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum