Karlson luidsprekerkast (Algemeen)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 23.09.2018, 13:51 (2034 dagen geleden) @ johnbos

In de US was in de jaren '50 juist heel veel te koop op het gebied van HiFi luidsprekerboxen. Karlson moest zich dus onderscheiden van de "rest" en deed dit b.v. met nogal agressieve reclameuitingen. En relatief lage prijzen, mogelijk gemaakt door bouwdozen te verkopen.

De concurrenten waren vaak een stuk duurder, je moet dan denken aan merken zoals Altec, Electro Voice en Klipsch. Lijstje is nog veel langer. In de jaren '60 was het vooral Acoustic Design die het Karlson lastig maakte op de consumentenmarkt. In de PA-hoek kreeg Acoustic Design nauwelijks een voet aan de grond, dus Karlson maakte toen al snel de switch naar de PA-markt.

In Nederland was ook wel wat te koop, maar vooral van Brits en Duits fabrikaat. In de jaren '70 verkocht b.v. Grundig prima spullen op dit gebied, maar ook b.v. Sennheiser, B&O, Tannoy, B&W, KEF en Wharfedale. Philips had toch ook wel een aantal interessante luidsprekers, hoewel de kasten in die tijd soms wat goedkoop aandeden. HiLo was een prima Nederlands merk. Andere Nederlandse merken kwamen pas laat op de markt, denk b.v. aan BNS of Pied Piper.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum