Onderdeel + Schema 'Transforma' Plaatspanningapparaat (Gezocht)

door Wim Stuiver ⌂ @, Havelte, 31.10.2018, 11:25 (2004 dagen geleden) @ Hans Steenman
Bewerkt door Wim Stuiver, 31.10.2018, 11:36

Hans,

Momenteel gebruik ik als antenne een zinken dakgoot van 15 m lengte op een hoogte van 4 m.

Goede ontvangst overdag van de MG-zender 'Groot Nieuws Radio', 1008 kHz (298 m) en ook redelijk diverse buitenlandse stations. s'Avonds komen de buitenlandse zenders sterker door dan overdag.

Nu het s'avonds vroeger donker wordt en de LED-lampen binnen en buiten aangaan veroorzaken de LED-lampen behoorlijk storing in het AM-gebied. Bij Philips geïnformeerd maar daar wisten ze hier geen antwoord op.

Nu de laatste sterke MG-zender 'Groot Nieuws Radio' (100 kW) eind van dit jaar verdwijnt ga ik meer aandacht besteden aan een goede aarde en een goede antenne.

Inmiddels heb ik de overkapping van onze rode bessen pollen 2 m breed met volièregaas ondergronds laten doorlopen op 1m diepte en 1m in horizontale richting. De eerste test met deze aardverbinding is gunstig. Een behoorlijke verbetering van de KG maar ook een verbetering op de MG en LG.

Ook ben ik van plan een antennedraad te spannen boven in de kap van onze woning op plm. 9 m hoogte wat ook gunstiger is.

Trouwens voor het testen van het 'Transforma' PSA heb ik voor optimale ontvangst met mijn zelfgebouwde 'Koomans' Spoelen Radio-ontvanger de anodespanning met de gloeidraadregelaar ingesteld op 120 Volt en de dtectorspanning met de stappenschakelaar ingesteld op 60 Volt.

mvg

Wim

--
W.H.G. Stuiver


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum