Soms zie je zomaar een 634A op een balkonnetje staan.. (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 18.04.2019, 13:57 (1832 dagen geleden) @ AvanDam
Bewerkt door soundman2, 18.04.2019, 14:44

De luchtspleet had ik op jouw foto al gezien. De kern bestaat bij jouw trafo uit E E blikjes. Met de EI blikjes bij mijn trafo worden alle blikjes normaal in één richting ingestoken. Daar komt dan een kartonnetje tussen en vervolgens wordt het pakketje I-blikjes samen met de bracket aangebracht.

Misschien komt mijn trafo wel uit een radio waar uitkoppeling met een smoorspoel voor de anodespanning en een condensator voor het audio werd gebruikt.
De luidsprekerbedrading bestond uit een drieaderig snoer, met garen omsponnen. Er kunnen best drie kleuren in gezeten hebben, De derde ader was dan wit, maar het rubber is zover heen dat dat nauwelijks meer te zien is.
Edit:
Als ik mijn trafo nog eens goed bekijk, dan zijn de beentjes van de E-blikjes korter als de lengte van de spoelkoker, dan ben ik toch benieuwd hoe de I blikjes eruit zien.
Kennelijk is het geen normale E-I kern. Ik heb vele trafo's gezien, maar deze dan weer niet. Zou dus zomaar kunnen dat het middenbeen wel een luchtspleet heeft. Maar of het dan hetzelfde werkt weet ik niet.
Edit:
Het vraagstuk bleef knagen, dus toch maar een plaatje eruit gehaald.
Nooit eerder geien en dus ok geen luchtspleet.[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum