Soms zie je zomaar een 634A op een balkonnetje staan.. (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 19.04.2019, 11:44 (1827 dagen geleden) @ soundman2
Bewerkt door soundman2, 19.04.2019, 11:58

Ik heb de kern verder verwijderd en de eerste papierlagen er af gehaald, De primaire draad zat niet mer vast, maar meet ook nu niet door. De weerstandeswaarden die ik gemeten heb kloppen ook niet meer. Ik denk dat ik gelijk krijg over de mogelijke mankenten, waardoor de trafo feitelijk afgewikkeld moet worden om dat te zien. Evenwel, omdat de trafo geen luchtspleet heeft, denk ik dat de trafo niet in de radio thuis hoort. Een luchtspleet kan wel gemaakt worden met drie kartonnetjes, maar ik zou de transformator opnieuw moeten berekenen.
De luidspreker werkt ook, maar de impedantie is 2,5 Ohm, erg laag volgens mij. Dit heeft tot gevolg dat de anodeimpedantie van de tijdelijke trafo slechts ca 8K Ohm bedraagt. Dus als iemand de originele trafo heeft...
Meetgegevens zijn ook welkom, zoals de wikkelverhouding, Die ook afhankelijk is van de toegepaste luidspreker Zou die 5 Ohm zijn, dan is T=V Z1/Z2 ofwel V 15000/5=54,7.
Wie kan de impedantie van de luidspreker meten bij 1000Hz.
Ik weet dat het allemaal niet zo heel kritisch is, maar al ik de trafo over moet wikkelen, heb ik de vrijheid, om hem in een keer goed te maken.
Overigens is de conus van de luidspreker ook gedeeltelijk vergaan. Wie heeft er nog een? (Of een luidspreker met een goede conus)
Buitendiameter 21,5cm, klankbord opening 19 cm. De DC weerstand is 2,2 Ohm en dat ligt aardig in de buurt van de waarde die in de doc vermeld staat (2,1 Ohm)
T van de trafo zou dan 77,5 moeten zijn Imp bij 1KHz is gemeten 2,5 Ohm


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum