Telefunken D 750 GWK (Techniek Radio/TV)

door Bombardon @, 06.07.2019, 04:01 (100 dagen geleden) @ ruudtx
Bewerkt door Bombardon, 06.07.2019, 04:10

Heb het originele schema. Behalve een aarde en antenneteken zie ik kop noch staart. LF low frequency? . Toestel is wel voor 220 en niet schakelbaar. (misschien wat teveel piekjes gehad? dacht dat veel van die oudjes ook op 240 konden geschakeld. zal wel indien internationaal model zijn ) Was niet van plan hier te gaan vervangen. De hobbyist kon t euvel niet vinden is mij verteld. Gebruikt geen scoop.

Jaren zeventig versterkers zijn met hele ander toleranties gebouwd. stervende elektrolieten trekken zo een hele reeks transitors mee .Andere techniek. Laatst wel een Rotel receivertje. 1976. Doorsolderen bracht het leven terug. Lampjes vervangen. En netschakelaar. Rest origineel. Het kan dus wel.

Scheidingstrafo heb ik niet. Heeft de lamp in serie geen zin ? Sluiting!! hahaha


Vroeger luisterde ik veel naar de radio. Waren er ook nog leuke zenders. Maar met het veilen van de frequenties en die eenheidsworst daarna voor de reclame inkomsten elke 15 minuten. pfft. Reclameloos via internet. Radio in de schuur. Dan ben je toch bezig. En zelfs dan hoor ik na een paar weken immer dezelfde grappen. Alsof ze allemaal van dezelfde opleiding komen. Beetje geestdodend allemaal.

En, tis niet ff de onderkant eraf, en eens gluren.

Vind het geen lelijk ding. Simpel met wat sierlijntjes. Maar ja, beetje verdwaald hier. Denk ik. Ik denk dat ik hem maar retour afzender doe.
Tnx voor de info.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum