nieuwe EM80, EM34 (Gezocht)

door Maarten Bakker @, Haarlem / Delft, 28.07.2019, 13:02 (344 dagen geleden) @ Robert Gribnau
Bewerkt door Maarten Bakker, 28.07.2019, 13:17

Mijn veronderstelling was dus juist, ik had even door moeten lezen voordat ik mijn vorige bericht schreef ;)

Behalve dat het in dit geval hypothetisch is, schrik ik wel van je redenering en formulering. Het kan zijn dat ik uit schrik sterker reageer dan jij je uitspraak bedoeld had, maar ik herken er teveel in om een reactie dan maar helemaal achterwege te laten. Je mag alles dus ook in verdunde versie lezen, en bovendien ook niet als persoonlijke beschuldiging maar ook als algemene reactie naar degenen die wel zo redeneren.

Je/men gunt iemand iets, maar als het voor een derde persoon blijkt te zijn en hij er ook maar blij mee durft te zijn (gaat dus verder dan een afkeer van geldelijk gewin) is het opeens vies en besmet en gun je niemand (inclusief jezelf) meer wat. Natuurlijk je goed recht, maar in mijn achterhoofd plaats je je daarmee in de categorie die liever hun verzameling stukslaat of afstort inplaats van er anderen een plezier mee te doen als dat niet exact volgens voorwaarden gebeurt. Zoiets als bij het sluiten van Stuut en Bruin gebeurde en wat veel liefhebbers waaronder handelaren (ook die hebben emoties) erg pijn heeft gedaan.

2e edit: gezien je reactie op peetey ging het misschien toch alleen om geldelijk gewin en niet om het blijmaken van een derde partij opzich?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum