nieuwe EM80, EM34 (Gezocht)

door Maarten Bakker @, Haarlem / Delft, 03.08.2019, 01:22 (425 dagen geleden) @ Robert Gribnau
Bewerkt door Maarten Bakker, 03.08.2019, 01:34

Okay, duidelijk :)

Mijn insteek in dat geval is dan dat ik alsnog wel van die onderdelen afwil maar ik ze niet gratis of goedkoop weggeef als ze een behoorlijke handelswaarde vertegenwoordigen (zoals een EM34). Als ik zelf vraag om onderdelen die iets van waarde vertegenwoordigen, ben ik er in principe open over wat ik ermee ga doen, toch op zijn minst als het ter sprake komt en meestal blijf je toch wel even kletsen (via een forum wat minder dan 'in real life' misschien).

Bij het 'alsnog wel van die onderdelen afwillen' is het idee dat ik niet alleen zoveel mogelijk mensen wil blijmaken en apparaten behouden, maar ook wil vermijden dat het tijdens of na mijn leven alsnog in de container belandt (ik heb genoeg verzamelingen gezien die flink werk kosten om af te stapelen, als de eigenaar er niet meer is of er zelf niet meer voor kan zorgen). Als iemand iets van me wil hebben dat niet tot de kernverzameling behoort is het dus snel alleen nog de vraag wat het eventueel moet opbrengen en niet de vraag of het wel weg mag.

Dat bij leven en welzijn in de container belanden is half om half wat er bij Stuut en Bruin gebeurd is, alleen was het daar voor zover ik het uit de verhalen begrepen heb, meer een kwestie van "tegen winkelprijzen verkopen of ongezien de container in". Er zijn absoluut wel interessante items bij consumenten en handelaren terechtgekomen, ik heb zelf in het begin van de normale uitverkoop nog een zakje chassisdelen en draadsteuntjes gekocht tegen een net prijsje en ik weet dat minstens een deel van het beroemde halfgeleiderassortiment ook is veiliggesteld - zij het tegen iets minder nette maar nog wel haalbare prijzen, maar veel handelaren met interesse haakten af omdat er geen goede deal te maken was. Daar staat tegenover dat er tijdens een soort theateropvoering willekeurige, waaronder dure, winkelitems bij toeschouwers terechtkwamen (opzich leuk bedacht, maar ook daar weer zware tegenstrijdigheid) en dat er veel restanten in de container terecht zijn gekomen die ook als partij gegund hadden kunnen worden. Zoals ik het interpreteer was het een kwestie van er geen zin meer in hebben bij de overgebleven eigenaren en het anderen niet gunnen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum