Philips 695A Rondo 1936. (Techniek Radio/TV)

door frans maessen @, lanaken, 15.08.2019, 15:12 (1710 dagen geleden)

Hallo allemaal,

Op MP een Rondo opgedoken en die staat inmiddels op de werkbank. Hier de onderkant.

[image]

Vol teerknollen. Er was al eens aan gewerkt in een ver verleden, elektrolieten verwisseld, UGT verwisseld en R1, die twee "nieuwe" weerstanden!

Eerst de koppelcondensator C40 en de kathodecondensator voor de AL4 C4 verwisseld. Die waren misschien wel de oorzaak dat de UGT was verwisseld!!.
R1 weer verwisseld want de derde weerstand voor R1 was oneindig. Buizenvoetjes schoongemaakt. Aangesloten en het ding speelt prima. Ontvangst ook perfect op KG en op de LG vond ik een nieuwe engelse zender!!

Vraag 1: Teerknollen laten zitten?? C40 de koppelcondensator gaf nog een goede waarde.(ja met mijn multimeter :-)

Vraag 2: De schaal gaat op en neer zonder weerstand en ligt dus plat.

[image]
Dit is het systeem om het ding wat frictie te geven. Hoe hoort het eruit te zien . Op het moment zit er tussen de veer en de schaal een stukje opgerold Papier met karton. Zal toch niet origineel zijn.

Vraag 3: Moet nog kijken hoe de mechanische geluidloze afstemming werkt. De volumeknop kan ingedrukt worden, maakt een contact en de radio wordt stil. Hoe stem ik hem af? Door dat metertje M1??

Kast wordt al wat, hier na de tweede bijenwas beurt. Eerst met afbijtmiddel lakvrij gemaakt en voorzichtig opgeschuurd te hebben.

[image]


Nog een bak werk aan maar dat is de hobby.

mvg
Frans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum