Philips 695A Rondo 1936. (Techniek Radio/TV)

door frans maessen @, lanaken, 15.08.2019, 21:54 (163 dagen geleden) @ soundman2

Hallo Soundman,

Ik heb hier al heel vaak gehoord dat je die pekdotjes moet vervangen en dat heb ik de laatste twee jaar gedaan en nu de trotse eigenaar van een hele hoop, ettelijke kilos, van die dotjes. Ik heb ze bewaard omdat ik misschien nog eens een keer "vervalsingen" te maken.
Maar..... mag het, dat na 83 jaar iets niet meer werkt zoals de ingenieurs van voor de oorlog bedacht hadden en dat een paar gele kanariepietjes die mooie apparaten weer voor een paar tientallen jaren plezier kunnen geven. Dat vind ik meer een pluim op de hoed van de vooroorlogse technici dan "vervalsingen" te paatsen.

Ik vind wel dat als ik het beeld als de achterkant verwijdert is zoveel mogelijk moet lijken zoals het vroeger gebouwd is. :-) . Zo zien we dat iedereen er toch anders over denkt.

Met in gedachte dat de radio eigenlijk perfect werkt op het moment, zal ik je raad opvolgen om condensatoren aan hoge spanning en op andere manieren belangrijk te vervangen. De belangrijkste zoals de koppelcondensator voor de eindbuis en de kathode condensator voor de eindbuis had ik al verwisseld voor ik er spanning op zette.

mvg
Frans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum