17TX170 Geluid "klipt" bij hoog ingangsvolume (Techniek Radio/TV)

door Gert Wouters @, 06.10.2019, 10:23 (236 dagen geleden) @ kris


het lijkt me dus interessant om te weten hoe hij de RF van video aanmaakt, want er zijn twee mogelijkheden: hij gaat over de 25kHz of niet..

Begin jaren '90 zat er bij Sony camcorders een modulatortje bij om van cvbs en L+R audio over te gaan naar RF kanaal 3 of 4. Dit gebruikte ik in dit geval.

Nu wat jullie zeggen over het gebruikte modulatiesysteem tot de F6...
Ik heb lang een 23TX371 (in SBR vorm) staan gehad die het probleem niet had. Momenteel staat er ook een SBR tv radio-combi, maar weet niet meer vanbuiten op welk Philips chassis dit gebaseerd is. Bouwjaar '64 alleszins. Die heeft het probleem ook niet.

Ik wel de ervaring dat die 17TX170 en derivaten nogal een gevoelig beestje is. Er moet niet veel fout lopen of de vertikaal is uit sync. enz. Heb ik met mijn sterk signaal weinig problemen mee, maar het is maar de ervaring dat ik met die toestellen heb.

Ik bezit ook een mediaspeler dewelke aangesloten is op een RF modulator van Aswo. Zendt uit op kanaal 6. Ik kan voor de gein die film is rippen en daar op af spelen. Kijken wat dat doet.

Naar de tip ivm de middenfrequent spoeltjes regelen: als je dan wat met de fijnregeling aan de kanaalkiezer gaat morrelen moet je toch iets verschil horen? Dit is niet het geval.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum