Schema voor HMV 919 (Techniek Radio/TV)

door frans maessen @, lanaken, 18.10.2019, 14:24 (1644 dagen geleden) @ Leo Snoeren

Hallo Leo,

Een hele wijze man heeft me gezegd toen ik met de radiohobby begon, nog niet zo lang geleden, dat je beter van die grote platte dingen af kunt blijven als het kan. :) Misschien was jij dat wel.

Dus vanmorgen eerst wat 50nF gele papieren dingen verwisseld. Radio kreeg wel LG en KG door maar nog steeds met een hele hoop gepiep en gefluit.

Toen de 6Y6G vervangen voor een 6V6GT die nog in mijn oude buizen doos zat. Radio trok gelijk 10 Watt minder van 59 naar 49 Watt, cathode voltage ging van 16.5V naar 9.5 Volt en geluid al wat beter maar genoeg gefluit nog.

Toen twee nieuwe elektrolieten van 32mF ingesoldeerd en schema terug naar origineel aangepast volgens het aangepaste schema van de 919.

Nu geen gefluit en gepiep meer LG en KG komen prima door en tone control werkt zonder te kraken. Uurtje laten draaien en geen rooksignalen.

Al die kleine platte mica condensatoren zitten allemaal aan lage spanning en zoals je zegt als je die verwisseld dan zul je waarschijnlijk de radio opnieuw af moeten stellen en dat moeten we nog eens goed leren.

Ik accepteer dat de LG zenders er een beetje naast zitten. Ik denk dat hij er weer een paar decenia's tegen kan.

NU nog eens de kast bekijken wat ik daar mee moet doen, niet veel denk ik, misschien het witte spijlenwerk aan de voorkant opnieuw in de witgele verf zetten.

bedankt en mvg
Frans Maessen


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum