K8, kleurintensiteit te zwak en totaal geen rode kleur (Techniek Radio/TV)

door Gert Wouters @, 23.10.2019, 15:07 (1647 dagen geleden)
Bewerkt door Gert Wouters, 23.10.2019, 15:31

Ik ben nog eens in mijn opslag gedoken. Een Siera K8 die ik in de zomer ophaalde voor onderdelen voor een toestel dat ik al even bezit toch maar eens uitgetest. Van het éne komt het andere en voor de leute toch maar eens proberen te herstellen.

Het voorgaande. Toestel eind jaren '80 door de eerste eigenaar uit pure frustratie aan de kant gezet; zou erg vaak defect geweest zijn. Hij was net terug van een reparatie en er werd iets roodgloeiend.
De booster C van de kleine hsp trafo was helemaal gesmolten. Beide booster C's vervangen. Soms startte de kleine trafo niet, deed ie dat wel een erg klein beeld met geknetter. Bleken de PL509 en PY500 te zijn van betreffende trafo. Vervangen en inmiddels een tamelijk behoorlijk beeld op de kleuren na.

Nu knutsel ik al bijna mijn hele leven aan tv's (vroeger samen met pa), maar ik heb nog nooit of te nimmer een kleurencircuit moeten uitzoeken. Vandaar de vraag naar jullie hulp.

Als ik een kleurenbalkpatroon op beeld zet is de kleur zeer zwak en zit er niks rood in. Balk onderaan komt door fototoestel.[image]

Nu ga ik even meten op de ingang van de kleurverschilversterkers. De grootte van die puls lijkt me voldoende te zijn zoals opgegeven staat op het schema. De vraag is, is diens vorm goed? (Meet ik aan de uitgang van de PCFjes, is dezelfde puls versterkt waar te nemen.
Je ziet resp. rood, blauw en groen op de volgende foto's.
[image]
[image]
[image]

(en om de één of andere duistere reden worden mijn foto's altijd verdraaid... Kan het ook niet helpen, zucht)

Bedankt weer voor de hulp!
Gert


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum