Goed nieuws voor de AM 252 KHz, die blijft. DAB+ niet ! (Algemeen)

door gerard ⌂ @, Zeist, 25.11.2019, 09:58 (94 dagen geleden) @ ruudtx
Bewerkt door gerard, 25.11.2019, 10:07

Het wordt eigenlik de hoogste tijd voor een nieuwe indeling M en L band. Zodat de echte gebruikers uit de voeten kunnen en de niet gebruikers hun rechten kwijtraken.

Ja, je begrijpt natuurlijk hoe dat gaat, Ruud!
Nederland en Belgie hebben samen de 171kHz maar gebruiken die niet.
Dus inleveren is een goed idee!

Maar als dat op tafel komt, trap je op de tenen van lieden die al jaren rondlopen met plannen om een zender op te richten en daar al jaren of decennia investeerders en toestemming voor zoeken. Beetje het Radio Delta verhaal.
En dan denkt zo'n regering natuurlijk: Tja, waarom zouden we iets opgeven waar we niks voor terug krijgen? En die andere regering denkt: hoe belangrijk is die frequentie eigenlijk en ze gaan eens onderzoeken hoeveel er geluisterd wordt naar en verdiend met die L band. En dan gaan ze misschien wel zelf ook even luisteren en proberen het te verstaan...

Ik vind het heel leuk om 's avonds eens even over die LG te fietsen en te kijken hoeveel stations ik er hoor (een stuk of zeven acht). Ben ik dan een LG-liefhebber? Maar ik luister naar geen enkel station langer dan de minuut die nodig is om het te identificeren.

Welke stations er zijn en de hoogtes van hun antenne's kun je op dit overzicht zien.
Er zijn maar een paar frequenties dubbel in gebruik, en de 261 lijkt vrij (maar in handen van de Russen).


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum