Verlopen FM-tuner (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 18.12.2019, 14:26 (1607 dagen geleden) @ Wim Kreuger
Bewerkt door Maarten Bakker, 18.12.2019, 14:34

Als zowel Maurice als jij de geschiedenis nagekeken zouden hebben, zouden jullie gezien hebben dat ik op en af al een jaar bezig was met het ding, dus hoezo snel opgeven?
Ik had er een andere stationsschaal bij geregeld, pootjes voor de kast, ik had er al een een nieuwe voedingselco in gezet, nieuwe schaalverlichtingslampjes. nieuwe eindbuizen wat weerstanden vervangen etc.
Dat er voor zo'n ding nog aan een andere tuner te komen zou zijn is iets wat zo weinig verwacht had dat het niet eens in mijn hoofd opkwam!!!

Na uitleg snap ik je redenering, maar dan hoop ik dat jij ook snapt dat ik zonder uitleg alsnog eerder zou denken dat je juist na zoveel moeite niet zou opgeven in het zicht van de eindstreep.

En over berichten nalezen gesproken, ik had inderdaad niet gezien dat je er al zo lang mee bezig was.. Maar zoals gezegd: als ik het gezien had, had ik er nog minder van begrepen.

Nu ik erover nadenk: ik heb het zelf ook wel eens gedaan. Toestel met klein hardnekkig mankement gesloopt nadat ik de grotere mankementen er al uit had. Vind ik nog steeds dom van mezelf maar kan er niet meer mee zitten. Kan wel proberen anderen voor die fout te behoeden ;)

Als je dan op jouw beurt even Maurice' berichten had nagelezen, had je geweten dat hij altijd recht voor z'n raap is (niet lullen maar poetsen), maar dat betekent niet dat hij geen gelijk heeft of jou wil aanvallen.

En dan had je gelezen dat mijn berichten ook zo nu en dan gaan over de aanpak van een klus, de filosofie erachter of te volgen werkwijze, dan snap je dat ik er hier ook even op doorga.

Maar dat er dan mensen zijn die er zo op klappen...
Als je al dat idee al zou hebben kun je dat ook wel op een andere manier aan de weet komen.
Dus het spijt me, maar dat neem ik Maurice kwalijk.

Tsja, communiceren in platte tekst blijft een vak apart (mijn hint was voor jou misschien te subtiel, die van maurice te weinig subtiel, dat werkt anders als je iemand tegenover je hebt). Ik verwijs naar CE richtlijnen voor radiostoring. Een goed functionerend apparaat wordt geacht zo min mogelijk storing uit te zenden en zoveel mogelijk te accepteren zonder dat de goede werking verloren gaat. Dat laatste is toch aan jou.

Als je al aan kwalijk nemen moet gaan beginnen dan kun je ook jezelf kwalijk nemen dat je niet eens dacht dat je onderdelen zou kunnen vinden voor een toestel waar je al zoveel andere onderdelen voor hebt gevonden. Klinkt raar? Klopt! Je hebt zelf net uitgelegd dat je dat logisch vond. Maar dan moet je anderen hun opmerkingen ook niet kwalijk nemen.

Maar terug naar de tuner... Het is misschien wel handig om dat in een nieuw topic te doen, nu dit topic is volgelopen met zaken die er niet direct betrekking op hebben (mijn excuus aan de moderatoren).

En zelfs als je in het nieuwe topic letterlijk de titel "Gezocht FM-tuner voor B6X12A" zet, heb je best kans dat er ook nog mensen met reparatietips aankomen zelfs al zoek je die niet en heb je er misschien niets aan. Zo werkt dat op een forum, maar ik zou verbaasd en teleurgesteld zijn als er niet uiteindelijk iets uitkomt waar je mee geholpen bent.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum