foto's binnenwerk chassis Philips 2634 (Gezocht)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 08.01.2020, 16:37 (181 dagen geleden) @ Wim Sanders

Hallo Wim,

Om terug te komen op de rode lijnen op jouw tekening bij de volumeregelaar en de terugkoppelspoel nog even het volgende:

Volumeregelaar. Bij de rode pijl komen 4 draden bij elkaar. Het is een massa-aansluiting en op dat punt zit de Aarde-entree van de radio, de massa van het condensatorblok, de R2 en de gezamenlijke massa van de C13 - C14.

[image]

Dan heb je bij de spoelset S8-S9-S10-S11 drie rode draden getekend en die komen van de afstemcondensator C9, de topaansluiting van de E442 buis en de C10. Deze drie rood getekende draden zitten gezamenlijk vast aan de spoel S8 (dit is de onderste van de drie wikkelingen) en zijn op het spoellichaam bevestigd bij de rode pijl op de volgende foto:

[image]

De bovenste wikkeling is de S10 en is zoals je kunt zien ook aan de afstemcondensator C9 verbonden en tevens aan de C3, maar dat laatste is op de foto niet zichtbaar.

De middelste wikkeling is de S9 en is behalve met wikkeling S8 en S10 verbonden met de golflengsteschakelaar.

Tot slot hebben we nog het terugkoppelspoeltje S11. Dat is draaibaar in het spoel lichaam aangebracht en is aan een kant verbonden met de anode van buis L3 (zie de rode pijlen) op de foto. De andere kant van het spoeltje zit aan S12 (niet zichtbaar op de foto).

Op de foto is nog net de draad van S10 naar C9 zichtbaar bij de blauwe pijl.

[image]

Wim, als je specifieke details wilt weten, dan kan ik die denk ik beter naar je mailadres sturen. Voorlopig laat ik het chassis nog uitgekast liggen.

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum