Hybride, wat en waarom? (Techniek Radio/TV)

door kris @, Gent België, 20.01.2020, 15:32 (1529 dagen geleden) @ gerard
Bewerkt door kris, 20.01.2020, 15:41

het is niet 100% duidelijk wat je vraag nu is.. maar ik vermoed "waarom zit bij het ene toestel de tor in de tuner en bij de andere in de eindtrap, en doen het andere nog compleet met buizen?"

Waarschijnlijk is het antwoord niet louter technisch, maar ook gestuurd door de relaties binnen de onderneming.. wat de concurrentie deed, eigen inzichten van de afdeling in kwestie,gevraagde ontwikkelingen in recent verleden en belofte van afname en de prijs.. Hoe dan ook, je moet ergens beginnen...

Voor de portables kan ik me voorstellen.. je vraagt aan divisie buizen om een UKW miniatuurbuis te ontwikkelen met betere specs. Het lijkt me dan lastig om enige maanden later te zeggen, sorry.. we gaan over op transistoren.. Denk dat er zoveel verhalen zijn, soms..ver van het gezond verstand :-) (maar leuk om te weten, uiteraard)

Philips was toen heel groot en had véél geld. (heel gezonde cashflow, toen) Nadeel van zulke structuren is dat er algauw de mentaliteit komt van wat de baas komt zal gebeuren, soms tegen wil en dank.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum