Oproep aan bezitters van Philips-radiotoestellen (Gezocht)

door Gidi Verheijen ⌂ @, Buchten, 28.04.2020, 00:42 (1458 dagen geleden) @ alex.baerts

Alex,

In deze ronde beperk ik me tot Philips-(radio)toestellen. Dat is al een hele kluif en ik wil de verzamelaarswereld ook niet overvragen, maar deze tijd waarbij veel mensen meer aan huis gebonden zijn, leek mij een unieke gelegenheid.

Het Philips-submerk Siera heb ik wel enigszins in kaart gebracht, maar (nog) niet uitputtend. Over Erres en Waldorp heb ik al enkele keren gerapporteerd.

Nu wil ik de min of meer verborgen informatie op Philips-typeplaatjes blootleggen. Die informatie helpt in veel opzichten (zoals bij identificatie, datering, duiden van verschillen in uitvoering en bepaling van het land van productie).
In de afgelopen jaren heb ik al via veel bronnen afbeeldingen van Philips-typeplaatjes verzameld (Schematheek, Radiomuseum.org, andere websites en spontane aanlevering door verzamelaars).
Het is niet mijn bedoeling nog eens opnieuw websites te gaan napluizen. Nu hoop ik kant-en-klare sets met foto's van typeplaatjes aangeleverd te krijgen. Daar zullen zeker plaatjes tussen zitten die mij al bekend zijn, maar die vis ik er wel tussen uit.

Tot mijn genoegen hebben diverse verzamelaars intussen al gereageerd.

Mvg,

Gidi


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum