Oproep aan bezitters van Philips-radiotoestellen (Gezocht)

door Gidi Verheijen ⌂ @, Buchten, 10.05.2020, 01:14 (1446 dagen geleden) @ Arjan202

Hallo Arjan,

Hartelijk dank voor het plaatsen van de typeplaatjes. Ik heb ze intussen in mijn database ingevoerd. Je vraag wat ik over je radio kan vertellen komt wel erg vroeg. Ik neem tenminste aan dat je niet naar de gegevens vraagt die in servicedocumentatie op het Internet te vinden zijn, want die heb je ongetwijfeld gevonden.

Mijn onderzoek richt zich op de soorten Philips-typeplaatjes en de relatie tussen het model typeplaatje en de bijzonderheden van het toestel. Dat zijn straks de uitkomsten van een gigantische klus, want ik ben overladen met foto's van typeplaatjes (alhoewel ik nog heel wat meen te mogen verwachten).

Ik kan je al wel vast vertellen dat de letter C op het typeplaatje van je 932A ook terug te vinden is als een ingeslagen letter in het chassis onder het typeplaatje. Dit fenomeen zien we ook met de letters D, F, L, N, R, S en Z op modellen als de 2634, 930A, 930C en 932A. Wat daarvan de betekenis is, hoop ik later uit de doeken te doen. Het heeft o.a. te maken met verschillen in uitvoering van de voeding c.q. transformatoraansluitingen en een eventuele extra luidsprekeraansluiting.

Bijzonder is verder dat er bijvoorbeeld voor de 2511 en de 2514 niet minder dan 8 verschillende modellen typeplaatjes zijn gebruikt. Voor de meeste modellen zijn die aantallen wel een stuk lager.

Mvg,

Gidi


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum