Sierra S271A gekocht (Techniek Radio/TV)

door Leo Snoeren ⌂ @, Dongen, 09.10.2020, 11:46 (1297 dagen geleden) @ Pieter van der Leer
Bewerkt door Leo Snoeren, 09.10.2020, 12:02

Ik wil graag leren hoe ik zelf, simpel onderhoud doen kan leren en
hoe ver je moet/kunt gaan met schoon maken.

Dag Pieter,

Welkom op dit forum. Het is een leuke hobby, bezig zijn met deze oude toestellen! Maar om nu meteen to the point te komen: wat is je voorkennis? Weet je iets van elektrotechniek, of heb je enige praktische ervaring?

Dit om tot de volgende stap te komen: het weer werkend maken van je radio. Zonder meer dingen gaan vervangen levert vaak een teleurstelling en geen werkend toestel; dat zou jammer zijn.

De radio werkte toen je hem kocht schreef je, nu zoemt hij. Komt deze zoem uit de luidspreker? Mogelijk is er iets met het voedingsdeel aan de hand.

Verder zou je, voordat je de radio aanzet, wat condensatoren moeten vervangen. Op de foto hieronder heb ik gemakshalve alle papiercondensatoren omcirkeld:

[image]

Je hoeft ze niet allemaal te vervangen, maar zeker wel 1 exemplaar: de koppelcondensator.
Deze zit tussen de anode van de voorversterker en het rooster van de eindtrap en is C32. Daarnaast is C33 ook een risico: als deze doorslaat kost het je de uitgangstrafo.

Heb je de documentatie van de radio en kun je schema lezen?

[image]

Ik lees het graag.

Voor de helderheid: zet de radio niet aan, dit kan meer schade geven..... Ook niet met een lamp en allerlei andere goede adviezen, gewoon niet doen. Eerst deze twee condensatoren vervangen....

--
Met vriendelijke groet,

Leo Snoeren

https://www.rrd.link/ (onder constructie)

leosnoeren(apenslingertje)freedom.nl


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum