Sierra S271A gekocht (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 09.10.2020, 19:33 (1297 dagen geleden) @ Jacques Hermans
Bewerkt door Maarten Bakker, 09.10.2020, 19:40

Nogal off-topic, maar het kan wel. Een lekke band die je met een spuitbus herstelt, bevat drijfgas. Dat is vaak brandbaar. Met een band zelf heb ik het nog niet meegemaakt, maar ik heb een fietspomp die ik met een spuitbus gesmeerd had, ooit onbedoeld veranderd in een heimachine/dieselmotor.

Dat gezegd, denk ik dat wel het gewoon heel erg handig is als iemand die voornemens is aan een radio te gaan werken, een klein beetje van de basisprincipes kent en in grote lijnen wat van de werking van veel voorkomende onderdelen en schakelingen (blokschemaniveau is al heel handig).

Door de wet van ohm te kennen, kun je vaak al voorkomen dat je al doende de wet van boem-is-ho overtreedt.

Het punt is dat een forum zich beter leent voor practische tips en uitwisselen van wat meer gedetailleerde kennis dan voor het opdoen van basiskennis (zelfstudie, cursus, etc.). Je kunt bij practische tips natuurlijk wel uitleg geven over het hoe en waarom, maar de kans is toch aanwezig dat je iemand truukjes laat uithalen waarvan hij niet weet waarom hij ze doet. Dat kan al direct uitkomst bieden, en een gestructureerd plan van aanpak zoals bijvoorbeeld door Laurens wordt voorgesteld (ik heb niet alle andere reacties gelezen, er zijn er vast nog meer uitstekende bij) is al een heel mooi begin, maar als het niet loopt als verwacht of een volgende stap is ingewikeld, dan kan je ook een langdurig en frustrerend foutzoekproces krijgen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum