Beschermingsdiode voor opstarten? (Techniek Overig)

door Jan Bus @, Amersfoort, 01.11.2020, 23:43 (1261 dagen geleden) @ gert.van.wee


de anodespanning moet er altijd het eerst zijn om dissipatie in g2 te voorkomen (die gaat dan als anode fungeren en dat mag niet)

Deze redenatie klopt niet. Zolang de CF50 niet op temperatuur is, zal hij geen anode- en geen schermroosterstroom trekken. De anodespanning van de CF50 zal dan gelijk zijn aan de voedingsspanning. De AZ4 is een direct verhitte gelijkrichter en hij is eerder op temperatuur dan de gloeidraad van de CF50. Zijn anodespanning zal tijdens opwarming afnemen van 260 naar 70 Volt. De schermroosterspanning kan niet eerder aanwezig zijn, bovendien loopt er nog geen stroom dat kan dan geen kwaad.


de schermroosterspanning dient tevens gelijk of lager dan de anodespanning te zijn. Kijk ook in de specificatie/datasheet van de buis.

De CF50 heeft een regelkarakteristiek: De versterking kan geregeld worden door het stuurrooster meer of minder negatief te maken. Bij aanwezigheid van een weerstand van bv 100 kOhm zal de schermroosterspanning dan binnen ruime grenzen gevariƫerd worden. Zou je in deze schakeling een weerstand van bv. 100 kOhm opnemen dan moet het schermrooster extra ontkoppeld worden met een C van bv. 0,1 uF.

Groet, Jan


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum