Bijzondere radio met Amroh-onderdelen (Techniek Radio/TV)

door Onno ⌂ @, 17.12.2020, 17:55 (1229 dagen geleden) @ castafiore2010


Denk eens aan mensen in Zeeuws Vlaanderen. Bruggen en goede wegen waren er toen nog niet, dus die waren (en zijn nog vaak steeds) voor veel zaken aangewezen op België. In België werd volop gewerkt met Amerikaanse buizen, die daar veel goedkoper waren dan Philips buizen bovendien.

Een Belgische connectie vermoedde ik wel, want het chassis doet wel denken aan Belgische radio's uit de jaren 30, ook door de afschermbussen om de buizen.


AMROH deed ook in de vooroorlogse jaren veel per postorder. Het schema van jouw zelfbouwtoestel is waarschijnlijk vrij naar een AMROH-schema met enige zelf berekende aanpassingen voor de Amerikaanse buizen.

Zeker heel waarschijnlijk.


Het is een leuk ding en een kenmerkend 'document' voor zijn tijd, sloop hem dus niet en verbouw er niet te veel aan!

Absoluut. Al helemaal door de zichtbare update naar FM (netjes met twee Bowdenkabels aangedreven vanaf de afstemknop) en het groot onderhoud aan de voedingselco's dat daarbij heeft plaatsgevonden.
Maar hij is niet van mij.
Ik sta in dubio of het repareren of conserveren moet zijn. Uit de kast halen van de chassis zal best een klus worden. Vastgeroeste schroeven, mogelijk ook bij de bedieningsknoppen. Rubber bekabeling. Gevaarlijk netsnoer. En heeft de voedingstrafo decennia vochtige opslag overleefd?

Voor wat betreft de datering zou ik nog (minstens) twee punten willen weten:
- Van wanneer is deze schaal 4007A?
- wat is de productiedatum van de elco's?

--
Vriendelijke groeten,
Onno


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum