Een Mini Reuzen-Uutje (Techniek Radio/TV)

door gerard ⌂ @, Zeist, 25.02.2021, 15:12 (1159 dagen geleden) @ pjm

Vraagje, op welke wijze wordt de ali unit gevoed, uit het u buizen toestel?

Nee, uit een apart USB voedinkje. De units die ik gebruik hebben allemaal 5V nodig en ik sluit ze op zo'n stekkervoedinkje aan. In een van mijn buizenradio's, de Erres KY504 (zie onderaan de beschrijving), heb ik een unit ingebouwd en daarin zit dan ook een transformatorvoedinkje voor 6V. Voeden uit de gloeiwikkeling gaf storing. De BT unit wordt daar dan automatisch meegeschakeld met de radio.
Maar dit Reuze Mini Uutje werkt gewoon op een externe voeding. Uit een 5V usb stekker haal je ongeveer 2 a 3W uitgansvermogen per kanaal op 4 Ohm boxen. Maar je moet dus altijd je mini setje en je buizenradio beide aan en uit zetten. Vandaar mijn nog uit te werken idee om de radio met een relaisje te schakelen door de unit.

Als je de interne luidspreker gebruikt heb je maar een luidspreker, dus slechts een kanaal.
Kun je op de een of andere wijze toch mono geluid realiseren.

Met alleen deze unit niet! Je zou wel de signalen van de line out kunnen samenvoegen en een versterkertje gebruiken, een ander projectje heeft dat, maar dat heb ik hier niet ingebouwd. Met het schakelaartje achterop verbind je de luidspreker met het rechterkanaal, je hoort dus maar de helft van de geluiden! Voor het beluisteren van een podcast, spraak of de meeste muziek is dit niet zo erg. De geluidskwaliteit is natuurlijk op het interne speakertje (5cm doorsnede!) toch al niet zo bijzonder.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum