Restauratie Siera Super Six voltooid (Techniek Radio/TV)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 21.04.2021, 14:00 (1101 dagen geleden) @ Andries van Bronkhorst
Bewerkt door Hans Op den Camp, 21.04.2021, 14:05

Dag Andries,

Allereerst met afbijtmiddel alle oude lak verwijderd. En alle oude lak betekent ook dat echt alle sporen van de oude celluloselak moeten worden verwijderd, want als er ook maar iets van de oude lak achter blijft veroorzaakt dat ongewenste vlekken het hout.

Je kunt er ook voor kiezen om het oppervlak met Rustin Poriënvuller te behandelen maar dat heb ik in dit geval bewust niet gedaan, omdat de radio ook door de fabrikant in 1934 die behandeling kennelijk niet heeft gehad en ik de radio vooral niet mooier wilde maken dan hij oorspronkelijk was.

Tja en spuiten met celluloselak is anno 2021 geen optie voor mij, dus heb ik een heel goede professionele kwaliteit lak in spuitbus gebruikt van het merk Motip. Dat merk bevalt mij al vele jaren goed en weet ik onderhand hoe er mee om te gaan. Want ieder merk spuitbus lak heeft zijn eigen eigenaardigheden en daarom blijf ik bij Motip. Misschien wat duurder dan wat er bij bijvoorbeeld Action te koop is maar Motip is van constante kwaliteit en dan weet je van tevoren wat je kunt verwachten.

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum