Projectje (Techniek Radio/TV)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 16.01.2009, 20:58 (5602 dagen geleden) @ tony

Nou is dit ding juist ontworpen om de vervorming zo laag mogelijk te houden. Frequentiekarakterestiek recht van 5Hz - 100kHz en minder dan 0.05% vervorming zal als het goed is je geluid niet/nauwelijks hoorbaar veranderen. Ook al zitten er buizen in.

HET karakterestieke buizengeluid bestaat niet, evenmin als HET transistorgeluid. Verschillende versterkers klinken verschillend omdat ze door verschillende mensen met ieder hun eigen smaak gemaakt zijn, al dan niet op een manier die door toepassing van bepaalde technieken zaken als vervorming tegen gaan. Om nog maar even te zwijgen over hoe diverse luidsprekers op versterkers klinken. Kan onderling ook een zeer groot verschil tussen zitten.

Om er dus achter te komen hoe jouw meubel het geluid beinvloedt, zou je kunnen beginnen met het afspelen van een sweep over het gehele hoorbare frequentiebereik, en dan de intensiteit uit de luidspreker te meten, en op die manier een digitaal filter in je pc te maken zodat je dat op je muziek kunt toepassen bij afspelen op een moderne installatie, eventueel aangepast aan de specifieke installatie.

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum