AVO two panel buizentester vraagjes (Techniek Radio/TV)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 27.11.2021, 15:59 (51 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Devided of divided..... een goed verstaander snapt het vast wel. En af en toe zie ik wel eens ergere taalfoutjes voorbij komen ;-) .

Maar ik was in ieder geval blij met de uitleg want ik dacht dat BY7 een bepaalde buisvoet met 7 pennen was. Maar goed, inmiddels ben ik zo ver dat het basispaneel in orde is en de juiste spanningen doorgeeft aan het paneel met de buisvoeten.

Het paneel met de buisvoeten en de 9-voudige selector switch is volgens mij ook in orde want alle 12 buisvoeten zijn parellel aan elkaar verbonden. Met andere woorden; alle nummer 1 pennen van alle buisvoeten zijn doorgelust en zijn met elkaar verbonden. Alle nummer 2 pennen zijn met elkaar verbonden en zo verder. Zo heeft AVO het in 1936 bedoeld.

De aansluitingen van de buisvoeten aan de selector switch zijn ook in orde. Maar nu moet ik alleen nog uitzoeken hoe de 9-aderige verbindingskabel met het basispaneel heeft gezeten.
Want die was toen ik aan de reparatie begon losgetrokken aan de selectorswitch van het paneel met de buizenvoeten.

Nog even doorzetten dus en vooral niet opgeven en komt het binnenkort wel in orde en gelukkig hoef ik mijn werkterrein niet meer 's avonds na gedane arbeid weer schoon op te leveren zoals het eerder wel eens was......... "Elk nadeel heb zijn voordeel" zei Johan Cruijff destijds......

[image]

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum