Loewe Opta F3445 Boosterspanningproblemen (Techniek Radio/TV)

door Gert Wouters @, 16.12.2021, 20:16 (862 dagen geleden) @ radiowizzard †

Theo,
Werkelijk erg bedankt voor dit voorstel! Ik ga hier nog niet meteen op antwoorden, maar evengoed het niet afslagen! Ik leg even uit...

In principe was ik dit toestel gaan halen als onderdelendonor voor de reeds in mijn bezit zijnde Loewe Opta F921. Iets ouder, maar behalve de hoogspanning veel gelijkenissen. Die doet het vandaag de dag nog altijd perfect.
Natuurlijk kan ik me niet inhouden om ook deze F3445 proberen te herstellen.
Stel dat nu bijvoorbeeld toch de lijntrafo moest defect zijn, ga ik me een rit van Mechelen naar Venlo besparen en kan de kijkpijp dan beter laten voor iemand die ze echt kan gebruiken. Ik kan me niet voorstellen dat zo'n lijntrafo nog ergens vindbaar zou zijn. Die F3445 had ik ook nog nooit eerder gezien.
Anderzijds als het toestel in orde komt, kan ik hem regenereren om tijdelijk een duurtestje te doen. Dan neem ik zeker contact op voor de beeldbuis. Ik kom zo vaak in NL, dus even op en neer naar Venlo is zeker geen probleem!

Inmiddels heb ik enkele weerstanden bij elkaar gezocht die ik in serie kan plaatsen, kwestie van dat boosterverhaal al opgelost te krijgen.

Ik hou jullie op de hoogte, maar zoals al eens vermeld: het moet allemaal maar tussendoor. Vaak op zondag.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum