Géén Anodespanning ef89 Blaupunkt Riviera 2440 (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 14.03.2022, 18:25 (776 dagen geleden) @ Ben
Bewerkt door soundman2, 14.03.2022, 19:02

Je kunt wel iemand op het juiste spoor zetten, maar als die iemand verder niet weet hoe het spoor werkt, komt hij nimmer op zijn bestemming. Ik kan wel twintig zaken aangeven waardoor er geen spanning op de anode van de buis komt en daar wil ik niet aan beginnen.
Overigens heb ik TS wel op het juiste spoor gezet met C747), waarna hij de volgende vraag stelt: "Voor én na W721 zijn twee C's : C747 en C746, elk 5nF, en elk aan de andere kant aan de massa. Moeilijk bereikbaar om te meten. C747 is omwikkeld met een soort krimpkous . Kan deze C de oorzaak zijn van de kortsluiting ?"
Dat geeft derhalve inzicht dat een tip weer met een vraag wordt beantwoord.
Het lijkt me toch logisch dat als ik of iemand een onderdeel aanwijst om te onderzoeken, dat dat dan een van de mogelijkheden van een defect is.
Hoeveel logica is er dan nodig om dat onderdeel te onderzoeken?
Overigens wil ik de deskundigen er op wijzen, dat C746 nimmer de oorzaak in dit geval kan zijn, omdat die zoals wel is gezien, voor RW721 zit, maar niet de conclusie getrokken wordt dat dan de hele hoogspanning in elkaar zakt, wat evenwel niet het geval lijkt te zijn.

Ik heb geen glazen bol en ben ook niet van plan om twintig keer een tip te geven waarop weer een vraag komt.
Tot slot van rekening is er van allerlei literatuur waar je kennis op kunt doen. De NVHR heeft een reparatiecursus. Ook in truuks en tips is veel te vinden.
Ik kan absoluut niet pianospelen. Dan krijg ik de tip om een toets in te drukken. Hij geeft geluid, wat moet ik nu doen? Snappie?

Het is een oud gezegde:"als iemand niet te eten heeft, kun je hem een visje geven. Als (je)de man leert vissen, heeft hij altijd wat te eten.
Ik laat het hier bij, dit wordt nog een lang draadje vrees ik.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum