Kleur kast Philips 335A (1935) (Techniek Radio/TV)

door hoedendoosch @, Amsterdam, 26.04.2022, 19:18 (731 dagen geleden) @ Pieter de Kock
Bewerkt door hoedendoosch, 26.04.2022, 19:28

Hallo Pieter,

bedankt voor je reactie. Ik ben heel benieuwd naar het verschil tussen de 335A en de 335A met de toevoeging -21. De toevoeging -21 was speciaal voor Nederlands Indië. Ik weet dat daar door de lokale PTT strenge eisen werden gesteld:

"In Holland is de eisch gebaseerd op de spanning, welke aan het storende toestel wordt gemeten. Hier in Indië is de eisch gebonden aan de veldsterkte, welke op 25 meter afstand van het storende toestel in den ontvanger van de buren wordt opgewekt" (...).

Vóór 1934 werden toestellen door de Indische PTT toegelaten zolang ze na ingebruikstelling geen overlast veroorzaakten. Zo werd de Philips 938A wel toegelaten, omdat deze schijnbaar minder storing veroorzaakten.

Met de komst van de super 334A werd de Indische PTT strenger: men eiste van Philips aanpassingen voor het toestel toegelaten werd. Wat deze aanpassingen precies omvatten moet ik nog uitzoeken. Voor zover ik weet is de 334A nooit specifiek aangepast voor Indisch gebruik. Wél is er later de Philips 336A in de kast van de 334A gebruikt in Indië.

wat dat betreft is er nog genoeg te onderzoeken op dit gebied, moeilijkheid is dat export toestellen over het algemeen schaarser zijn dan de vooroorlogse NL toestellen. Bovendien is de belangstelling voor deze toestellen over het algemeen minimaal.

Persoonlijk ben ik niet alleen geïnteresseerd in de techniek, maar ook in de historische context, speciaal waar het Indonesië / Nederlands Indië betreft.

Pim.

[image]

[image]

[image]

--
En nao 't straevele ein bietje zônneschien.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum