Buizenboek (Gezocht)

door Ron Kremer ⌂ @, Groningen, 31.08.2022, 12:16 (604 dagen geleden) @ soundman2
Bewerkt door Ron Kremer, 31.08.2022, 13:13

Uiteindelijk heb je maar een paar afdrukjes nodig als je het op papier wil hebben.

Cornelisjan vermeldt niet wat voor merk en type buizentester hij gekocht heeft maar blijkbaar zit daar geen instelboek bij. Vaak hoort dat wel zo te zijn. Ik heb hier vrij veel buizentesters in de verzameling en voor bijv. de AVO's en ook de ELPO bestaan er uitgebreide boeken waarin de instelgegevens voor ontzettend veel buizen staan.
Nu werk ik nog vrij veel met buizen en er moet af en toe dus ook wel eens wat getest worden.

De omvang van de typen buizen die hier wel eens getest moeten worden beperkt zich tot 2 A4tjes en dat zijn er met ca.110 stuks toch noch aardig veel.
Je kunt van die buizen de instelgegevens bijvoorbeeld in Excel inbrengen, uitprinten en het eindresultaat van een doorzichtig plastic A4 hoesje voorzien en die bij de betreffende buizentester bewaren voor gebruik.
Onderstaand een fragment van zo'n insteloverzicht voor m'n AVO buizentesters.

[image]

Het geeft een idee hoe dat samengesteld is, bijkomend voordeel is dat er geen originele instelboeken aan te pas komen. Die kun je apart leggen want zijn ingeval van originele en gave exemplaren ook vaak nog erg duur, dat zijn op zich verzamelobjecten....
Ook kun je de buisgegevens natuurlijk uit databoeken van de fabrikanten halen, maar ook hier geldt dat ik dergelijke boeken het liefst zo min mogelijk gebruik om ze gaaf te houden.

Vr. groet, Ron

--
PA0RKG.....even if the plate glows red, the tube isn't dead !!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum