HF306 FM13 HF309 (Algemeen)

door rgb @, 19.10.2022, 17:24 (557 dagen geleden)

Vraag over de FM13 ontvanger:
het blijkt dat een (Philips bouwpakket R6823) transistor stereo-decoder is ingebouwd. De R6823 bouwbeschrijving heb ik van internet gedownload. Nu zou ik graag het inbouwschema willen hebben. In een Hobbyskoop 72/73 is vermeld dat Philips "aanvullende aanwijzingen voor deze inbouw op verzoek verstrekt".

Vragen over de HF306 voorversterker:
1) afwijkend van het originele schema is in het voedingscircuit een extra voedingselco en extra serieweerstand in gebouwd. Het is mij niet duidelijk wat het nut hiervan is. Daarbij valt mij op de min-aansluiting van de elco aan het chassis is bevestigd en niet niet aan de voedings-min. Zie het schema.

2) de stereopotmeter is m.i. onbruikbaar. De as draait zeer zwaar (intussen weer gangbaar gemaakt). Maar de 2 koolbanen hebben een weerstand van 600KOhm en 900KOhm, ter info: ik heb dit naast de koolbaan-aansluitingen gemeten. De meeste koolbaan potmeters hebben een tolerantie van +/- 20%. Dus 600K is nog ok, maar 900K ligt ver buiten de tolerantie. Voor deze voorversterker hoeveel mogen de beide waarden (praktisch) van elkaar verschillen?

Vraag over de HF mono eindversterker:
het netsnoer van beide versterkers hebben een neststekker met 2 platte pennen die niet in een gewoon wcd passen. Bestaan er speciale aansluitblokken voor deze neststekkers?

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum