HF306 FM13 HF309 (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 19.10.2022, 18:20 (557 dagen geleden) @ rgb
Bewerkt door soundman2, 19.10.2022, 19:17

De stekerbus rechts op de HF309 is niet meer dan een geschakelde doorlus voor de netspanning. Een amerikaanse netsteker past daarin.
De versterkers hebben een vast verbonden netsnoer en daar hoort een netsteker aan zoals gebruikelijk in NL of BE(met penaarde)
Het is zeker niet de bedoeling dat de rood omcirkelde aansluiting als netingang wordt gebruikt, dat zou een levensgevaarlijk netsnoer opleveren.
Als aan de netsnoeren een Amerikaanse netsteker zit, zou ik zeker nagaan of de versterkers misschien voor de Amerikaanse markt waren (bijv amerikaanse legerbases in Duitsland) en of ze wel ingesteld zijn voor 230 volt netspanning en niet voor 110 Volt!
Als je een tweede HF309 hebt, kun je het vaste netsnoer voorzien van een Amerikaanse steker. Die kun je dan in de stekerbus steken. Je kunt dan met één schakelaar beide eindtrapjes inschakelen. Dat geldt ook als je een Tuner erbij hebt.


[image]

De versterker kent een centraal aardpunt bij de ingangspluggen. Door de derde elco loopt waarschijnlijk zo weinig rimpelstroom, dat het handiger was om hem direct op de montageplaats te aarden, zonder ongewenste (brom-)signalen op te leveren. Het is maar een gis.

Edit:
Ik moet even wat corrigeren.
Ik zie dat de HF306 ook een AC uitgang heeft met platte pennen. Dan kun je alles doorlussen. De voorversterker heeft een gewone netsteker, op de geschakelde netuitgang komt eindversterker no 1 en op diens uitgang eindversterker no 2.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum