Geen radio vlooienmarkt Rosmalen meer... (Algemeen)

door Laurens @, Zaandam, 20.11.2022, 12:57 (15 dagen geleden) @ Maurice

Helemaal waar. Jongeren hebben ├ęcht wel interesse. Maar de wereld is veranderd. Op je studentenkamer heb je geen plek voor een verzameling radio's. In het ouderlijk huis moet alles in je slaapkamer passen.

Is dat vol, dan ga je natuurlijk niet naar een grote radiobeurs om nog meer te kopen.

Dat betekent niet dat er geheel geen interesse is - maar wel dat er voor aardig wat mensen simpelweg geen echte opties zijn om te doen wat wij doen.

Moderne technieken vereisen vaak veel minder ruimte. Een Baofeng portofoontje met een laptop neemt veel minder ruimte in dan een scheepszender met mechanische telex. Met een Arduino kan je enorm veel basis-elektronica dingen doen zoals je ze in bouwdozen vindt, maar dan met een kleine lade vol spullen, in plaats van rekken of dozen vol onderdelen.


Ik worstel met dezelfde problemen. Ik ben laatst voor het eerst in ca. 6 jaar naar een radiobeurs gegaan, omdat ik ofwel op een kamertje in een flatje in Amsterdam zat, ofwel in een studio in Groningen die ik met een ander deelde. Mijn onderdelen staan allemaal in het ouderlijk huis waar ik na een scheiding weer weg probeer te komen, maar wat ik waarschijnlijk voor woning krijg is een appartement met 1 woonkamer en 1 slaapkamer, met heel veel geluk een eigen kelderberging. Dat betekent voor mij ook dat ik grote concessies zal moeten doen, terwijl ik dat helemaal niet wil.

Ten slotte komen er continu nieuwe hobby's bij. Zelf filmpjes maken is van alle tijden, maar sinds iedereen een camera bij zich heeft die de kwaliteit van de vroegere smalfilmcamera's veel overtreft, en met quasi onbeperkte "film", heeft dat een grote vlucht genomen. Nieuwe hobby's betekenen dat er automatisch minder tijd is voor andere dingen.

Het is allemaal heel frustrerend. Er moeten steeds meer mensen op dezelfde oppervlakte leven, en ruimte intensieve hobby's zijn daardoor meer en meer voorbehouden aan de qua ruimte geprivilegieerde mensen onder ons. Als je een garage hebt voor een mooie oldtimer of voor een prachtige houtwerkplaats, dan ben heb je ontzettend mazzel...

In veel gevallen zijn dat mensen die op z'n laatst in de jaren '90 een woning hebben verworven, en dat maakt de groep automatisch ook wat ouder. Na de jaren 90 zijn de prijzen van gezinswoningen waar je veel spullen kan opslaan echt extreem gestegen, misschien met een kleine pauze in 2008.

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum