Geen radio vlooienmarkt Rosmalen meer... (Algemeen)

door Roland Huisman @, Zwolle, 20.11.2022, 16:24 (374 dagen geleden) @ soundman2

Er is wel weer jong grut, dat de eerste videospelletjes (ping-pong) verzamelt.:-)

Inderdaad :-D

Ik ben één van die mensen welke door de jaren heen meer geïnteresseerd is geraakt in de historische digitale techniek dan de oude radio's. Maar ik loop dan ook al 30+ jaar mee in de verzamelaarwereld... Dan ben je ook wel een keer uitgekeken op die radio's en TV's hoor.

Voor historische computers wordt tegenwoordig grof geld betaald. En dan hebben we het met gemak over 4 getalletjes voor de komma en 5 getalletjes zijn geen uitzondering meer. (niet dat ik dat laatste betaal, maar ik zie het wel langs komen)

En daar zie je tevens weer de schoen wringen. De mensen met geld vergallen de markt. Net zoals je dat ooit met de vooroorlogse radio's zag. Mensen met geld kochten alles op want het werd alleen maar meer waard... Tja, totdat de poule geïnteresseerde mensen weer kleiner wordt. Die interesse kan dalen door verzadiging van de markt maar ook door het weer overlijden van verzamelaars.

De radio's uit je jaren 50 en 60 met buizen waren uit den boze om mee te nemen maar een beurs eind jaren 70 toen de nvhr opgericht werd. Maar inmiddels vertegenwoordigen ook deze radio's een stukje historie en herkenning voor een bepaalde generatie mensen.

Spullen voor liefhebberij moet je kopen omdat je het leuk vind. Mensen moeten niet gaan verwachten dat de jonge mensen enige affiniteit hebben met de hobby van opa. Ze zullen er zijn, maar niet veel... Uiteindelijk zal alles ooit eens op de vuilnisberg belanden, net zoals als wij ook geen oneindig leven hebben...

Groeten, Roland


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum