B7X72A geluid op stand "FM"is te zacht (Techniek Radio/TV)

door Cais @, Schouwen-Duiveland, 11.12.2023, 00:17 (140 dagen geleden)

Eerst even voorstellen: De naam is Cais Christiaanse, ik volg dit forum al enkele jaren en heb er al heel veel tips uit kunnen gebruiken. Ik ben amateur, zeker geen professional, en probeer door te meten aan afwijkingen te komen en dan te onderzoeken waardoor dat komt.
Ik heb nu op de werktafel een B7X72A. Is afkomstig uit de kringloop, maar wel compleet en speelt op alle bereiken, alleen is op "FM"het geluid (op het gehoor) ongeveer de helft van de andere bronnen. Op de AM kunnen we in Zeeland bv heel goed Radio Caroline ontvangen, die komt prima door.
Het FM geluid is helder, niet vervormd maar te zacht. Ook de p-up ingang werkt prima, helder en krachtig.
Ben begonnen met het wisselen van de buizen ECC85, EACB80, EF85 en EF89 Dat gaf geen verbetering.
Het toestel speelt normaal op de ingebouwde FM antenne, ik heb de buitenantenne aangesloten en dat gaf een kleine verbetering (afstand tot zender Goes is ca. 40km.) De spanningen aan genoemde buizen kloppen ongeveer met de service-doc, allen bij de EF85 meet ik een afwijking, op poot 8 staat 64volt en op 7 (anode) staat 74 volt. de schermroosterweerstand is goed. als de buis (EF85) eruit is zijn de spanningen op 8: 282volt en op 7: 285volt. Door vorige reparateurs is al flink gewerkt in het apparaat (zie foto) maar hoofdzakelijk in de eindtrap.
Waar moet ik verder zoeken om de buis EF85 in het gareel te krijgen ?[image][image][image]

--
CJDC


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum