B7X72A geluid op stand "FM"is te zacht (Techniek Radio/TV)

door Cais @, Schouwen-Duiveland, 13.12.2023, 00:00 (138 dagen geleden) @ Jan Bus

Goedenavond. Vandaag de meeste tips gecontroleerd, maar het probleem is nog niet opgelost.
Ik heb wel nieuwe informatie. Het afstemoog is inderdaad altijd een goede controleur maar dat was in dit apparaat geheel uitgeput. Ook de kabeltjes van de toonregelknoppen zitten nog vast, maar ik dacht eerst te beginnen met het zachte FM geluid.
Vandaag dus eerst een nieuwe EM80 ingezet. Op de MG werkt die zoals het hoort, maar op FM geen enkele reactie. Er blijft een smal balkje in het midden waar geen beweging in komt bij afstemmen.
De genoemde componenten in de draad heb ik nagelopen en die kloppen zo ongeveer (= of - 10%)
De weestanden zijn allemaal iets hoger, maar dat is niet de klapper waarmee de storing is opgelost. Ik ga mogelijk er nog wel wat vervangen als we deze storing kunnen oplossen.
Dan de ratio-detector elco. Die was al eerder vervangen en meet ook OK (10 uF) maar de spanning die ik meet over de elco zijn heel anders dan die welke u opgeeft wat ze horen te zijn.
ik meet met signaal -1,2 volt over C56 en zonder signaal is dat -0,4volt over de combi R19/C46 is dat met signaal -0,2volt en zonder -0,14 volt. Alles gemeten met BVM, ingang 10Mohm en gecontroleerd met digimeter ook ingang 10Mohm.
Dan nog de spanningen aan de EF85:
zonder signaal: poot 7 = ca.75volt poot 8 = ca. 63volt
met signaal: poot 7 = ca.76volt poot 8 = ca. 64volt
zit bijna geen verschil in
Gaarne uw reactie. vriendelijke groet, Cais.

--
CJDC


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum