Philips AG 9148 pick-up (Algemeen)

door Peter1952 @, 10.03.2024, 08:54 (50 dagen geleden) @ S van Seijen

Aan dit soort versterkertjes hoef je meestal weinig te doen. Ik heb ze heel vaak onder handen gehad en bij de meeste was weinig werk aan. De voedingselco (geen ratelcondensator!) heb ik nooit hoeven te vervangen. Dat geldt ook voor de twee keramische condensators. Mochten die toch problemen geven dan kun je ze vervangen door de gele polyester of de bruine polyethyleen condensatoren van Jukebox Revival, deze zijn 630 V. en dat is ruim voldoende. De zwarte papiercondensator vervang je door een Y1 of Y2 condensator van 275 V. A.C. Ook de drie composiet weerstanden kun je wel laten zitten, of ze moeten erg verlopen zijn.
Je kunt wel meteen alvast alles vervangen, maar dat is echt niet nodig.
Verwacht ook niet te veel van de geluidskwaliteit: Er zit maar een kleine luidspreker in en een dito uitgangstransformator (waar een paar flinke klodders soldeer aan hangen). Verder geen tegenkoppeling om de vervorming en/ of de geluidskwaliteit te verbeteren.
De brom die er eventueel in zit is niet te wijten aan de voeding maar aan de opzet van het ingangscircuit. Dat pikt door zijn opzet veel 50 Hz. brom op. Valt bij deze uitvoering mee, maar bij de uitvoering zonder ingangstransformator is het veel erger.

Er zijn betere kofferplatenspelers om je platen op af te spelen.

Groeten,
Peter


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum