Philips AG 9148 pick-up (Algemeen)

door ejrietbergen ⌂ @, Schiermonnikoog, 10.03.2024, 13:37 (49 dagen geleden) @ S van Seijen
Bewerkt door ejrietbergen, 10.03.2024, 14:35

Hoi Siebe

Is het dan ook raadzaam om in serie met het toestel een kleine (40 watt) lamp te schakelen en bij de eerste opstart de buizen uit het toestel te laten?

Ja, en nee! De motor staat in serie met de gloeidraden van de buizen op 220 Volt en je wil ook weten of die het doet. Kijk ook even of de juiste netspanning staat ingesteld voor je begint.
Draait de motor niet, maak die dan eerst gangbaar voor je verder gaat. Draai de variac langzaam op terwijl je de spanning op C1 meet. Die moet zodra de gloeidraden oplichten beginnen op te lopen.
Draai de variac vervolgens in kleine stappen op. Iedere keer als je opdraait zal de lamp in serie even feller oplichten om daarna weer (vrijwel) te doven. Blijft de lamp continue branden dan is er sluiting in C1 en/of C2 of de ECL82.

Ik begrijp dat dit je eerste project wordt, en wil je - wellicht ten overvloede - waarschuwen voor het feit dat dit apparaat direct uit het lichtnet wordt gevoed. Dat wil zeggen dat het chassis direct met het lichtnet verbonden is (ook als je er een variac voor hebt staan) en dus aanraakgevaarlijk. Dat geldt ook voor de metalen asjes van potmeters etc. Pas dus goed op!

Houdt ons op de hoogte, succes, vrgr EJ

--
Dingen moeilijk maken is makkelijk, dingen makkelijk maken is daarentegen moeilijk.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum