Philips 2601 speelt weer, maar ontvangt weinig (Techniek Radio/TV)

door Jonathanie @, 05.06.2024, 19:36 (10 dagen geleden)

Na een flinke operatie speelt de Philips 2601 weer.
Ik heb alle condensatoren moeten vervangen. Een aantal hadden sluiting en de rest was erg slecht. Ook alle glas weerstanden heb ik moeten vervangen. Die waren onderbroken of hadden een veel te hoge weerstand. De overige onderdelen heb ik doorgemeten en die waren goed en mochten blijven. De gelijkrichtbuis 1823 was erg slecht. Daar heb ik een andere 506 in gezet en de radio kwam tot leven. Ook de draadgewonden potmeter heb ik kunnen repareren, met dank aan de forumleden!

De radio ontvangt nu netjes de muziek die ik uitzend met een AM PLL zendertje. Het geluid is daarbij best hard op vol volume en ik kan de potmeter best op 2/3 zetten voor aangename muziek.
We gaan dus de goede kant op.

Ik heb verschillende buizen geprobeerd. Met een namaak E442 haal ik de beste resultaten. (wat niet zo vreemd is natuurlijk). Er zitten echter 2 442 buizen in, ik denk dat ik nu een redelijke set heb. Ik ga nog een andere 442 buis namaken. (Onderdelen moet ik eerst nog regelen).

Met sommige E442 buizen werkt de volume regeling niet goed. Als de potmeter verder dan 2/3 dicht draait valt het signaal weg. Ik las op het forum dat je dan een slechte E442 te pakken hebt. Met andere buizen gaat het wel goed.

Maar naast mijn eigen zender ontvang ik echter niets. Ook niet als ik een verlengsnoer van circa 25 meter buiten uitrol, over de schutting hang en gebruik als Antenne. Ik hoor wel veel storingen en wat gefluit, oscilleren etc, maar ik ontvang geen stations. (metalen afscherming zit over de buizen heen). Is dit normaal voor dit type radio, of hoor ik wel iets te ontvangen? Mijn AM zendertje staat dan uit. Nu weet ik dat er niet veel krachtigs meer op de AM zit, maar ik had verwacht dat ik wel wat zou ontvangen. (onderkant Flevoland)

Verder zit ik nog even te kijken naar de pickup ingang. Volgens mij moet dat aansluiting 8 en 9 zijn. Als ik daar een 78 toeren pickup (hand slinger) op zet met een elektrisch element, dan hoor ik niets. Maar misschien is het element niet goed, nog nooit getest. Als ik mijn vinger op de ingang hou hoor ik een zachte brom. Ik verwacht hier een harde brom. Als ik even het signaal van een cd speler er op zet (wat veel te hard zou moeten zijn) dan hoor ik heel zacht muziek.
Klopt het dat aansluiting 8 en 9 voor de pickup zijn? Hebben jullie idee├źn wat er fout kan zijn?

Ik heb de versterker buis al een keer vervangen door een ander exemplaar, maar die was duidelijk slechter.

Mvg,
Jonathan

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum