Philips 2601 speelt weer, maar ontvangt weinig (Techniek Radio/TV)

door Laurens @, Zaandam, 05.06.2024, 21:26 (10 dagen geleden) @ Jonathanie

Met 25m draad moet je zowel overdag nog wel enkele LPAM zenders moeten kunnen horen, en 's avonds gewoon nog de sterke zoals Radio Caroline en de diverse oostblokkers. Die hoor je al met een eenkringer met terugkoppeling, dus de 2601 zou minstens zo goed moeten presteren.

Je hebt het over storingen. Tsja. Dat kán een oorzaak zijn. Zonnepanelen kunnen waanzinnig hard storen. Doen ze niet altijd (zie mijn meest recente video hier: https://youtu.be/oIBRQPzkaWA opgenomen direct naast een huis met zonnepanelen, met een kleine actieve loop binnen op een zeer goede onvanger). Het storingsniveau is hier voor een 'moderne' situatie zeer redelijk. De zenders die gestoord worden liggen buiten het doelbereik van die zenders, meer dan 30km van me verwijderd.

Maar ik heb ook wel eens huizen getroffen waarnaast alles werd dichtgedrukt, toen ik als postbode met een portable radio als muziekbron rondliep.

Ik zou eens proberen om de radio helemaal achterin je tuin te zetten, weg van het huis, en dan niet meer dan 5m draad er aan te hangen als antenne. Als het kan nog even een aardpennetje de grond indrukken. Ik weet het, die 2601 is een zwaar apparaat, maarja...

Hoe doen je andere radio's (zónder ferrietantenne ingebouwd) het op die antenne?
Wat hoor jij als je ergens in een veldje gaat staan met een goede portable?

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum