Diverse vragen over de Philips 360BV (Algemeen)

door Gidi Verheijen ⌂ @, Buchten, 10.06.2024, 01:04 (10 dagen geleden) @ hoedendoosch

Pim en andere geïnteresseerden,

Voor een foto van het typeplaatje van de 285A houd ik me straks aanbevolen.

De 295A is nieuw voor mij. De 324AX had ik ook al op Marktplaats gevonden.

Ik heb nog een paar voorbeelden gevonden van modellen met een N vóór en een E ná het serienummer (en dan inderdaad gevolgd door het revisienummer). Het betreft de 628B en de 628B-12. Evenmin als ik 100% zekerheid heb over de betekenis van de letter(s) N, is mij ook niet helemaal duidelijk wat de betekenis is van de combinatie van de letters N en E.

Overigens heb ik, zoals ik in mijn vorige post opmerkte, bij modellen van vóór 1935 maar één letter N gevonden. Die staat bij het ene model vóór en bij het andere model weer ná het serienummer.

Van de gelegenheid maak ik gebruik mijn eerdere oproep te herhalen om mij foto's van typeplaatjes van Philips-radiotoestellen (van vóór ongeveer 1950) toe te sturen. De kwaliteit van de foto's hoeft niet super te zijn. Het gaat uitsluitend om (anonieme) registratie van de informatie op het typeplaatje. Daarom is het wel wenselijk het hele plaatje te fotograferen, anders valt mogelijk nuttige informatie weg (zoals bijvoorbeeld het codenummer van het typeplaatje, meestal rechts onder).

Wie twijfelt of hij mij informatie heeft toegestuurd of niet meer weet van welke plaatjes, kan mij een e-mail sturen. Hij krijgt dan een e-mail retour met al zijn geleverde bijdragen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum