draadje los. (Techniek Radio/TV)

door Peter1952 @, 03.09.2024, 19:24 (13 dagen geleden) @ soundman2

Ik was bij een kennis op bezoek en die vroeg mij of we even naar de buurvrouw aan de overkant konden gaan, want die had al enige tijd een rare piep in haar t.v. en die bleef zelfs als ze de steker uit het stopcontact had gehaald.
Toen we daar binnen gingen hoorde ik inderdaad wat piepen, ik hoorde het melodietje “Happy birthday to you” spelen.
Op de schoorsteenmantel stonden een aantal verjaarsdagskaarten, waaronder zo’n exemplaar dat begint te spelen als je het open klapt. Ik klapte het dicht: Weg piep.
Mijn kennis keek mij raar aan dat ik niet naar de t.v. liep maar naar de schoorsteenmantel. Uitgelegd dat de t.v. er niets mee te maken had.
Op verzoek toen ook maar de t.v. goed afgesteld. Haar kleinkinderen dachten dat Oma een nieuwe t.v. had gekocht. “Nee hoor, er is hier een jongeman geweest die hem even goed afgesteld heeft.”

De bewuste mevrouw was aardig op leeftijd en droeg een gehoorapparaat. Het melodietje kon zij niet meer onderscheiden. Ze had de bewuste kaart gewoontegetrouw opengevouwen op de schoorsteenmantel gezet, bij de rest.

Dat verhaal van de viesgeworden beeldbuis heb ik al meermalen meegemaakt. Ook dat door de nicotine de pads van de voorkeuze zo smerig waren geworden dat de t.v. regelmatig spontaan naar een andere zender ging.

Al met al zeer herkenbaar dat soort verhalen.

Groeten,
Peter


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum