Murphy 62B + B41 (Techniek Radio/TV)

door fred101 ⌂ @, Waardenburg, 04.04.2008, 05:18 (5890 dagen geleden) @ S.Leunissen

Hoi Sander,

6 murphy's, ik hoop dat je fundering dat aankan :-), echt mooi. Moet wel eerlijk zijn, mijn favoriet is de racal maar murphy zit daar vlak bij.

De 62B miste een AF buis. Hij is uit 1949 en daar hoort het eerste type CV buis in. De voet is echter noval. De modificatie lijkt lang geleden en erg netjes gedaan, de ontvanger heeft tig jaar stil gestaan. Er zat zelfs stro in de voedings lade. De vorige eigenaar had hem van de domeinen en heeft hem , denk ik, nooit aan de praat gekregen (heb hem ongezien/geprobeerd gekocht voor 45 euro). Het 500KHz kristal ontbreekt en het hokje waar het vaste frequentie kristal in kan was half doorgezaagd en het lampfittinkje weg.
Dat deel heb ik inmiddels weer.(hokje met gaasklepje en lampje).
Het audiodeel draait nu , na kleine biaswijzigingen met een EL84 buis. De rest is nog zo doof als een kwartel. Ik mis het type plaatje "62B" wat boven de schaalverdeling hoort, de orginele voeding en antennestekker. De luidspeakerstekker heb ik al.Deze moet ik dus nog verder afregelen en doormeten.

De tweede is een B41 uit 1954. Deze is flink toegetakelt en verkracht maar koste dan ook maar 5 euro. De kristalschakelaar is kapot (op gevallen vermoed ik) daarom heb ik het hokje en lampje over gezet naar de 62B. De audiotrafo was weg, idem de speaker, de agc was verbouwd (draadjes los, doorverbonden enz). Ik heb een 8 ohm/3W speaker ingebouwd en een trafo met de juiste impedantieverhouding. Er komt dus behoorlijk geluid uit. Dat heb ik doorgelust naar achter zodat er ook een externe 8 ohm speaker op kan. De agc doet het weer. De kristalkeuze schakelaar is gebypassed. Ik mis echter nog twee knoppen. Deze heb ik verder al afgeregeld en is nu verder prima.

Ik heb een pdf van de B40, waar ook de 62B in staat, en een pdf van de B41.
Ik heb wel foto's maar die staan nog niet op mijn site. Wel hier (incl een deel van de rest):
http://www.pe1rqm.nl/forum/viewtopic.php?f=24&t=239

73
Fred
PA4TIM
http://pa4tim.wordpress.com/


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum